Film “Mater” od 10. rujna u kinima širom Hrvatske

Višestruko nagrađivani film “Mater” redatelja i scenarista Jure Pavlovića od četvrtka, 10. rujna na redovnom je repertoaru kina Cinestar i Cineplexx te drugih kina širom Hrvatske, a na nekim projekcijama gostovat će dio filmske ekipe.

Na nedavno završenom Pulskom filmskom festivalu film “Mater” osvojio je tri Zlatne Arene: Daria Lorenci – Flatz nagrađena je za najbolju žensku ulogu, Martin Semenčić za oblikovanje zvuka i Jana Plećaš za kameru, dok je redatelj Jure Pavlović dobio nagradu “Breza” za najboljeg debitanta.

Film “Mater” odlično je prihvatila domaća publika – u dvadesetak ljetnih kina na Jadranu dosad ga je vidjelo više od tri tisuće gledatelja što je obećavajući uvod u redovno prikazivanje filma u kinima.

Od 10. rujna je na redovnom programu kina Cinestar i Cineplexx, a kreće i u ostala kina pa je uz gostovanje ekipe filma 10. 9. u Kinu Samobor, 11.9. u Ogulinu (Four River Festival), 16.9. u Rijeci u Art kinu Croatia. Raspored narednih projekcija, kao i informacije o filmu “Mater”, redovno su ažurirani i dostupni na internetskoj stranici filma te na Facebooku filma.

Priču o kompleksnom odnosu majke i kćeri svojim iznimnim glumačkim ostvarenjima donose Daria Lorenci – Flatz u ulozi kćeri Jasne i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić kao majka. Jasna se vraća iz Njemačke da bi se brinula o bolesnoj majci koja, čak i prikovana za krevet, zrači snažnim autoritetom. Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći.

Poseban štih filmu daju naturščici iz autentičnog neretvanskog kraja, gdje je film i sniman.

Film “Mater” svoju svjetsku premijeru imao je prošle godine na Filmskom festivalu u Tallinu, potom je prikazan na Beogradskom FEST-u gdje je nagrađen kao najbolji film regije, a na prestižnom filmskom festivalu u sicilijanskoj Taormini Daria Lorenci – Flatz nagrađena je kao najbolja glumica. Hrvatska premijera održana je ljetos na Festivalu mediteranskog filma Split u ambijentu magičnog Ljetnog kina Bačvice.

 

Produkcija

logo image logo image logo image logo image logo image

Zlatni partneri

logo image logo image

Ekskluzivni partner

logo image

Prodajni partner

logo image